ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Θα καταρρίψει και Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος ο Ερντογάν; Τι λένε τουρκικά ΜΜΕ


Το σενάριο που η Άγκυρα προωθεί τα τελευταία χρόνια μέσω ανακοινώσεων του Γενικού Επιτελείου δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε αθώο βεβαίως.

Η Τουρκία έχει ήδη προχωρήσει σε κατάρριψη ενός Ελληνικού F-16, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Κώστα Ηλιάκη. Η Τουρκία έμεινε ατιμώρητη και οι κύριοι του NATO και της ΕΕ δεν είχαν βγάλει…τσιμουδιά για την τουρκική αλητεία ανοιχτά της Κρήτης!

Μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους άρχισαν τα δημοσιεύματα στην Τουρκία περί παραβιάσεων στο Αιγαίο! Για να προλάβουν τυχόν διπλωματικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Κάποιες ιστοσελίδες κάνουν αναφορά στις Ελληνικές θέσεις. Είναι θέμα χρόνου το καθεστώς Ερντογάν να επαναφέρει στη δημοσιότητα το παραμύθι …των Ελληνικών παραβιάσεων.

Στην ιστοσελίδα DIKEN, αναρτήθηκε δημοσίευμα με τίτλο «Σύμφωνα με την Ελλάδα, η Τουρκία παραβίασε τον εναέριο χώρο ακριβώς 2244 φορές» το οποίο αναφέρει ότι μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκική Αεροπορία, άρχισε η συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας επί του Ελληνικού Εναέριου Χώρου.

Στην συνέχεια το δημοσίευμα κάνει αναφορά σε δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα στην DAILY SABAH όπου δήλωσε ότι «η ασφάλεια στην περιοχή μας δεν μπορεί να διασφαλιστεί χωρίς ασφάλεια στο Αιγαίο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό την απειλή πολέμου ή μέσω αυξημένων παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο».

Το δημοσίευμα κλείνει με το παρακάτω γράφημα με τίτλο «Απρόσκλητος επισκέπτης» το οποίο απεικονίζει τις παραβιάσεις του ΕΕΧ για τα έτη 2008-2014.

Η TURKIYE επιχειρεί μια ομαδοποίηση όσων υποστηρίζουν την πράξη της Τουρκίας και όσων εξέφρασαν άποψη εις βάρος της απόφασής της, να καταρρίψει το ρωσικό αεροπλάνο.

Το δημοσίευμα χωρίζεται με κάθετη γραμμή, όπου κάτω από το πρώτο μέρος του τίτλου («Μία πλευρά στηρίζει») και υπότιτλο «Δεν επιθυμεί σύγκρουση ΝΑΤΟ και Τουρκίας» παρατίθενται φωτογραφίες των J. Bush M. Rutte και P. Breedlove, ενώ κάτω από το δεύτερο μέρος του τίτλου («Μία πλευρά προβοκάρει») και τον υπότιτλο «Η Τουρκία έκανε μεγάλο σφάλμα» παραθέτει φωτογραφίες των A. Laricani, Νίκου Κοτζιά και S Gavrilov.

Κάτω από τον τίτλο «Μία πλευρά στηρίζει» αναφέρεται ότι:«Αυξάνεται ο αριθμός όσων υποστηρίζουν ότι η Τουρκία δικαίως κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο». Προχθές εξέφρασαν την στήριξή τους φωνές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, Jeb Βush, που θα είναι υποψήφιος των δημοκρατικών στις Προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε «Πιστεύω την Τουρκία. Μέσω της τεχνολογίας, μπορεί να επιβεβαιωθεί το οτιδήποτε» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνιστά ένα αδιαίρετο κομμάτι του ΝΑΤΟ.

Ακολουθούν σχετικές δηλώσεις του Διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ Philipp Breedlove και του Ολλανδού Πρωθυπουργού, Mark Rutte. Σημειώνεται ακόμα, ότι το δίκαιο της Τουρκίας αναγνωρίζουν επίσης οι πρώην Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, Francis Ricciardone και της Ουκρανίας, John Herbst».

Κάτω από τον τίτλο «Μια πλευρά προβοκάρει» αναφέρεται ότι: «Στο θέμα του αεροπλάνου που καταρρίφθηκε, η Ελλάδα και το Ιράν κατηγορούν την Άγκυρα. Μάλιστα, βουλευτής της Δούμα ως ένδειξη καλής πρόθεσης ζητάει την επιστροφή της Αγίας Σοφιάς στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

O Πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου, A. Laricani, φέρεται να δήλωσε σχετικά με το επεισόδιο: «Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία ήταν ένα μεγάλο σφάλμα. Ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα φαίνεται να είναι η στήριξη του Ομπάμα» και συνέχισε : «Αυτό το γεγονός, θα εξελιχθεί σε σύγκρουση ανώτατου επιπέδου και θα αποτελέσει την αιτία να λησμονηθεί τελικά ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας».

Επιπλέον αναφέρεται ότι «Η Αθήνα κατηγορεί την Άγκυρα» (εννοεί την τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα ΥΠΕΞ, κ. Νίκου Κοτζιά με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ).

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται σε δήλωση του βουλευτή της Δούμα, Sergey Gavrilov, ο οποίος εξέφρασε την «εξής αυθάδη απαίτηση» (σύμφωνα με την εφημερίδα: «Η Τουρκία, θα πρέπει να κάνει ένα βήμα σε ένδειξη φιλίας, επιστρέφοντας την Αγιά Σοφιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου