ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τουρκική φρεγάτα στον Ισθμό της Κορίνθου!!!


Γέμισε ο Κορινθιακός τουρκομογγόλους ναύτες!

Τουρκική φρεγάτα έφτασε μέχρι… τον Ισθμό της Κορίνθου με συνοδεία ναρκαλιευτικού και πλέει στον Σαρωνικό κόλπο!!!

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο αλωνίζει μεταξύ του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου και πέρασε μια ανάσα από το στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

Στην Κορινθία, οι εικόνες του τουρκικού αντιτορπιλικού «Sokullu Mehmet Pasa» είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης. 

Πολλοί συνέδεσαν την παρουσία του τουρκικού πολεμικού πλοίου «Sokullu Mehmet Pasa» στον Ισθμό της Κορίνθου με τον πλου του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Τσεσμέ» και της κορβέτας «Μποντρουμ» άνωθεν Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου.

Το τουρκικό αντιτορπιλικό «Sokullu Mehmet Pasa» και το τουρκικό ναρκαλιευτικό «Akcakoca» που επίσης διέπλευσε τον Ισθμό της Κορίνθου σήμερα, συμμετείχαν σε κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με την μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ, SNMCMG-2.

Στην πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 2015» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 25 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου συμμετείχε η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ», τα ναρκοθηρευτικά «ΚΑΛΥΨΩ», «ΚΑΛΛΙΣΤΩ, «ΕΥΝΙΚΗ», της Διοικήσεως Ναρκοπολέμου του Αρχηγείου Στόλου, η κανονιοφόρος «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», το γαλλικό ναρκοθηρευτικό “LYRE”, καθώς και η μόνιμη αντιναρκική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG-2 (Standing NATO Mine-Counter Measures Group-2) καθώς και στοιχεία της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η δύναμη SNMCMG-2 τελεί υπό τη διοίκηση του Τούρκου Πλοιάρχου Ramazan Kesgin, και αποτελείται από τα Τουρκικά πλοία TCG “S.MEHMET PASA” και TCG “AKCAKOCA”, το Ισπανικό ESPS “SELLA” και το Γερμανικό FGS “WEILHEIM”.

Μετά το τέλος της πολυεθνικής άσκησης ναρκοπολέμου, τα τουρκικά πολεμικά πλοία επέλεξαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής μέσω του Ισθμού της Κορίνθου προκειμένου να επισπεύσουν τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου