ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Τα κοράκια και οι Γερμανοί, είναι φίλοι μας...


Η Κυβέρνηση προχώρησε χθες σε μια τολμηρή κίνηση, στο ξεπούλημα των αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport. Την περασμένη Παρασκευή άλλωστε, τόλμησε να δώσει τη διαχείριση των δανείων του κοσμάκη στα κοράκια. Δεν πρόκειται πάντως για πραγματικές ειδήσεις αλλά για κατασκευασμένα δημοσιεύματα σύμφωνα με τη θεωρία του μετριοπαθούς νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα.


Το στέλεχος που ανήκει ιδεολογικά στην “πλατφόρμα 2010” ξεκίνησε κάπως έτσι την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο:

“Συντρόφισσες και σύντροφοι, Ζούμε τις τελευταίες ημέρες έναν ανελέητο πόλεμο μονταζιέρας. Κάθε βράδυ τα κανάλια ανταλλάσσουν την σκυτάλη μεταξύ τους για το ποιος θα διαστρεβλώσει περισσότερο τις θέσεις της κυβέρνησης. Ευρίσκονται θέματα, κατασκευάζονται ζητήματα, εισάγονται δημοσιεύματα”.

Είχαν προηγηθεί δεκάδες παλινωδίες. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις πενταροδεκάρες; Τους πρόσφυγες που λιάζονται; Την “Τρυφωνιάδα» με το παγκόσμιο ρεκόρ διάψευσης διαρροής; Είναι πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τους δημοσιογράφους για κάθε γκάφα των στελεχών του και για κάθε απόφαση που λαμβάνει κόντρα στις προεκλογικές τερατολογίες του και στις αριστερές ιδεοληψίες του.

Ο αρμόδιος Υπουργός για τα κόκκινα δάνεια και afficionado του real estate κος. Γ. Σταθάκης, απέκλειε κατηγορηματικά τη διαχείρισή τους από τα funds μέχρι και προ ημερών δηλώνοντας ότι «Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει μεταπώληση, αγοραπωλησία δανείων» (Star Νοέμβριος 2015). Κοράκια τα αποκαλούσε και ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη στην ΕΡΤ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και βέβαια απέκλειε το ενδεχόμενο να περάσει η διαχείρισή τους στα funds.

Όσο για τα αεροδρόμια, οι αντιδράσεις υπήρξαν παροιμιώδεις. Ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας υποστήριζε πέρυσι ότι: «Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας σε αυτή. Ακόμη και μετά την ανάληψη της εξουσίας, φέτος το καλοκαίρι, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι: «με καθαρά οικονομικούς όρους, το ελληνικό κράτος θα έχει από την εν λόγω ιδιωτικοποίηση τετραπλάσια έως και πενταπλάσια απώλεια εσόδων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αποδεχτεί την αναγκαστική προσγείωσή του στην πραγματικότητα. Τώρα θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι μετά από αγωνιώδη και επίπονη προσπάθεια κατάφερε “έντιμες συμφωνίες”. Οι Γερμανοί έγιναν ξαφνικά φίλοι μας. Το ίδιο και τα κοράκια.

Δεν πρόκειται για μονταζιέρα, πρόκειται για την πραγματικότητα. Απλώς στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να βαυκαλίζονται με τα αριστερίστικα κλισέ που τους έκαναν διάσημους. Ακόμη και τώρα που κατάλαβαν ότι τα λεγόμενά τους δεν είχαν λογικό ειρμό.

Στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση έκανε ακριβώς ό,τι κατήγγειλε μέχρι πρότινος. Αυτό που έλεγαν οι προηγούμενοι και τους πολεμούσε χωρίς τελικά να καταθέσει προς συζήτηση, κάποια εναλλακτική πρόταση. Πάλι καλά να λέμε που το έκανε και δεν διαιώνισε την απραξία. Απλώς τα έκανε με μεγάλη καθυστέρηση, που κόστισε. Όχι μόνο σε χρήμα αλλά κυρίως σε αξιοπιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου