ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης κατά των στρατιωτικών!


Η απάτη που ονομάζεται “επίδομα παραμεθορίου” είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης αντιμετώπισαν τους στρατιωτικούς. 

Ως μια δεδομένη κοινωνική επαγγελματική τάξη, η οποία δεν θα πρέπει να έχει ίση αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα. 

Μόνο σε μια χώρα με την πολιτική παράνοια της Ελλάδας θα μπορούσε κατατικός μηχανισμός να θεσπίσει “επίδομα παραμεθορίου” το οποίο λαμβάνει και ο τελευταίος δημόσιος υπάλληλος ,αλλά ΟΧΙ οι στρατιωτικοί!

Δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα παραμεθορίου οι στρατιωτικοί ,όπως πολλές φορές κι εμείς οι δημοσιογράφοι λανθασμένα αναφέρουμε ,παρασυρόμενοι ίσως από το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί. 

Μερικές ημέρες “οδοιπορικών” τους έδιναν -τέσσερις για την ακρίβεια- ώστε να τους “βουλώσουν το στόμα”! 

Το οποίο ως γνωστόν δεν έχουν και δικαίωμα να το ανοίξουν!

Με την οικονομική κρίση κι αυτές οι ημέρες οδοιπορικών κόπηκαν . 

Επανήλθαν πρόσφατα αλλά υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην καταβολή του . 

Που πρέπει βεβαίως να λυθούν άμεσα. Όμως το θέμα πρέπει να το δει η πολιτεία και η σημερινή κυβέρνηση πολύ πιο σοβαρά.

Γιατί το λέμε αυτό;

Τα οδοιπορικά που άλλοτε παίρνουν κι άλλοτε όχι οι στρατιωτικοί μας μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να κοπούν. 

Κάποιοι πολιτικάνηδες είχαν το θράσος κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της κρίσης να βγουν και να μιλήσουν για “πέτσινα” και “μαϊμού” οδοιπορικά! 

Το θράσος ποτέ δεν έλειψε από τους πολιτικάντηδες. Κανείς τους δεν τόλμησε να παραδεχτεί ότι δική τους ήταν …η εφεύρεση! 

Βγήκαν …παθιασμένοι να καταγγείλουν …τα “μαϊμού” οδοιπορικά μήπως και αρπάξουν “ψηφαλάκια” από άλλες “αντιμιλιταριστικές” κοινωνικές τάξεις. 

Ντροπή καμία …

Η αλήθεια λοιπόν είναι μία και είναι σκληρή αλλά και απαράδεκτη: οι στρατιωτικοί μας δεν παίρνουν επίδομα παραμεθορίου ,όπως παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι! Κι αυτό πρέπει να σταματήσει. 

Όπως το παίρνουν – και καλώς το παίρνουν οι άνθρωποι- όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι,πρέπει να το εισπράττουν και αυτοί που στην ελληνική μεθόριο έχουν την πιο σοβαρή αποστολή. 

Οι στρατιωτικοί είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Είναι βέβαιο ότι οι ίδιοι πολιτικάντηδες θα θέσουν αμέσως το ερώτημα “που να βρούμε τα λεφτά”. 

Επειδή πιθανότατα δεν το γνωρίζουν -η ενασχόλησή τους με την Άμυνα είναι …για τα πανηγυρια- μόνο πέρσι το ΥΠΕΘΑ ,επέστρεψε από τον προϋπολογισμό του στο υπουργείο Οικονομικών 150 εκατομμύρια ευρώ!!!

Συνεπώς το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση για να ρυθμιστεί δια νόμου το θέμα καταβολής επιδόματος παραμεθορίου και στους στρατιωτικούς. 

Επειδή και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας έχουν δώσει την εντύπωση ότι θέλουν να κάνουν δουλειά με τα προσωπικό των ΕΔ θα πρέπει να φροντίσουν να ρυθμίσουν αυτό το θέμα με νόμο ή ακόμη και με τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου