ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτη πρόκληση: Ετοιμάζουν δάνειο – μαμούθ στον Μπόμπολα!


Οι υποτιθέμενοι διώκτες της διαπλοκής Τσίπρας και Καμμένος για άλλη μια φορά θα σώσουν τους… εργολάβους της διαπλοκής αγνοώντας επιχειρηματίες που επενδύουν με δικά τους κεφάλαια

Να γιατί ποτέ δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα και ποτέ δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ακολουθεί την ίδια τακτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της διαπλοκής, δίνοντας θαλασσοδάνεια σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης την ώρα που νέοι «παίκτες» στα ΜΜΕ στέκονται στα πόδια τους με δικά τους κεφάλαια, επενδύοντας με αξιοπρέπεια στο αγαθό της ενημέρωσης.

Την ώρα που οι αυτοαποκαλούμενοι διώκτες της διαπλοκής Τσίπρας και Καμμένος ευαγγελίζονται την πάταξη των.. εργολάβων της ενημέρωσης, την ίδια ώρα, από την πίσω πόρτα, ετοιμάζονται να δώσουν άλλο ένα δάνειο – μαμούθ στο συγκρότημα Μπόμπολα μέσω της Εθνικής τράπεζας.

Συντηρούν δηλαδή τους ίδιους κρατικοδίατους καναλάρχες που επί σειρά ετών λάμβαναν θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις και κατάντησαν τα μέσα ενημέρωσης πτωχευμένα «πλυντήρια».

Κι όλα αυτά την ώρα που νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν να σταθούν στο μετερίζι της ενημέρωσης μόνο με ίδια κεφάλαια και χωρίς δάνεια.

Οι πληροφορίες που έρχονται από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κυκλώματα που βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζονται να αναχρηματοδοτήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του «Πήγασου».

Και όλα αυτά εκτυλίσσονται στα υψηλά κλιμάκια της Εθνικής Τράπεζας, με τους Κατσέλη και Φραγκιαδάκη να παραμένουν για άλλη μία φορά θεατές.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια τι πρόκειται να κάνει με τις τηλεοπτικές άδειες:

-Πώς ακριβώς οραματίζεται ο κ. Τσίπρας την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;

-Με «αλμπάνηδες» εκδότες που θα παίρνουν δάνεια με το… τσουβάλι και θα έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους τους για μήνες;

-Σε αυτούς θα εμπιστευθούν οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης;

-Άραγε ο κ. Νίκος Παππάς που θα «καθάριζε» το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από τους καναλάρχες της διαπλοκής δεν γνωρίζει τίποτα για το νέο δάνειο που «ψήνεται» στα… υπόγεια της Εθνικής Τράπεζας;

-Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει ποιος είναι ο γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας ο οποίος πίεζε -σχεδόν αφόρητα- εν μέσω εορτών τα αρμόδια στελέχη της τράπεζας να ολοκληρώσουν την εισήγησή τους για το δάνειο στον Μπόμπολα, το αργότερο μέχρι τις 31/12;
-Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν γνωρίζουν ότι ο «Πήγασος» έχει εδώ και 10 μήνες σταματήσει να αποπληρώνει τις δόσεις των δανείων του και τους τόκους, με τα ληξιπρόθεσμα ποσά να αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από τόκους και άλλα τόσα περίπου από κεφάλαιο;

Μα βεβαίως και τα γνωρίζουν όλα αυτά, όπως πολύ καλά ξέρουν ότι εάν ο «Πήγασος» δεν καταφέρει να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, τα δάνεια θα «φύγουν» από το τμήμα της εταιρικής τραπεζικής και θα περάσουν σε αυτό των «κόκκινων» δανείων.

Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που έχουν «αγαστές» σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το σύστημα της διαπλοκής «καίγονται» να προχωρήσει άμεσα η αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Μπόμπολα.

Κύριε Αλέξη Τσίπρα, σε τούτο το ρημάδι τον τόπο υπάρχουν ακόμα επιχειρηματίες που επανεπενδύουν τα κέρδη τους στα Μέσα Ενημέρωσης χωρίς να χρωστούν ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.

Υπάρχουν επιχειρηματίες που ρολάρουν το χρήμα στην Ελλάδα και δεν το διώχνουν στο εξωτερικό.

Που σέβονται τους εργαζομένους τους και δίνουν νέες θέσεις εργασίας. Επιχειρηματίες που δεν χρησιμοποίησαν τα μέσα ενημέρωσης ως «πλυντήρια» για να ξεπλύνουν το μαύρο χρήμα από δημόσια έργα.

Εκδότες που δεν έγιναν «σαλτιμπάγκοι» και γελωτοποιοί της εξουσίας και που δεν πηγαινοέρχονται από τις πίσω πόρτες του Μαξίμου για να βγάλουν δάνεια.

Επιχειρηματίες που αγαπούν την πατρίδα τους και δεν σκύβουν τη μέση τους σε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία Νέα Δημοκρατία, σε κανέναν κομματικό μηχανισμό.

Γι΄ αυτούς τους επιχειρηματίες που επιθυμούν διακαώς να επενδύσουν στη χώρα τους με ανοικτά χαρτιά και με διαφάνεια έχετε κάποιο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης ή θα παίξετε με τους γνωστούς γελωτοποιούς της εξουσίας;

Επιτέλους πάρτε μια καθαρή θέση επί του θέματος και πείτε την αλήθεια στο λαό.

Δεν γίνεται να είστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου