ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Συντάξεις σοκ και δέος - Στον Καιάδα τα «τιμημένα γηρατειά» της Πατρίδας μας


Οι δανειστές αποφασίζουν και η κυβέρνηση εκτελεί! Το τέλος του κοινωνικού κράτους είναι πλέον γεγονός και έσκασε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα που φαντάζει ανήμπορος να ανατρέψει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη - Όλες οι κύριες συντάξεις θα υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές ολόκληρου του εργασιακού βίου και με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.

Η βίαιη φτωχοποίηση του λαού συνεχίζεται με πρόσχημα την πολιτική σταθερότητα. Οι συνταξιούχοι ρίχνονται στον... Καιάδα με βάση τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και με βάση τους σχεδιασμούς του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου.
Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το νέο ασφαλιστικο νομοσχέδιο 
Η τραγική ειρωνία είναι ότι η κυβέρνηση αφού κατάρτησε το νομοσχέδιο, χωρίς καμία διαβούλευση, ζητά τώρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν. 
Όλες οι κύριες συντάξεις θα υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές ολόκληρου του εργασιακού βίου και με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
Για παράδειγμα εργαζόμενος με 40 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 2000 ευρώ θα παίρνει σύνταξη που δεν θα ξεπερνά τα 1244 ευρώ. (384 ευρώ η εθνική σύνταξη+860 η αναταποδοτική [43% Χ 2000] ).
Επιπλέον, ως συντάξιμες αποδοχές θα λαμβάνονται υπόψη:
Για τους μισθωτούς
Ο μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου. Από τον υπολογισμό του μέσου όρου εξαιρούνται τα δώρα εορτών και το επίδομα άδειας.
Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες
λαμβάνονται υπόψη οι ασφαλιστικές κατηγορίες βάσει των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές για κύρια σύνταξη και το εισόδημα για το διάστημα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου