ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Στα 25,1 εκατ. ευρώ η συνδρομή της Ελλάδας προς την Τουρκία για τους... "πρόσφυγες"!!!


Τα τουρκομογγόλια χρυσοπληρώνονται, κι εμείς μέρα τη μέρα καταστρεφόμαστε!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!!!

Σε 25,1 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η συνδρομή της Ελλάδας στο "πακέτο βοήθειας" συνολικού ύψους 3 δις ευρώ της ΕΕ, ως “ανθρωπιστική στήριξη” για τους "πρόσφυγες" στην Τουρκία!!!

Οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν την παροχή της οικονομικής βοήθειας των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία, προκειμένου να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. 

Η βοήθεια αυτή “θα παρασχεθεί απευθείας στους πρόσφυγες, για την παροχή παιδείας, υγειονομικών υπηρεσιών και τροφίμων”, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της ΕΕ. 

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η χθεσινή συμφωνία θέτει ουσιαστικά σε εφαρμογή τη δέσμευση των Ευρωπαίων ηγετών της 29ης Νοεμβρίου, για παροχή βοήθειας ύψους 3 δις. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι 1 δις ευρώ θα παρασχεθεί από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και τα υπόλοιπα 2 δις ευρώ από τις συνεισφορές των κρατών-μελών. 

Η Γερμανία συνδράμει στο πακέτο βοήθειας με το μεγαλύτερο ποσό, ύψους 427,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ακολουθεί η Μ. Βρετανία με την παροχή 327,6 εκατομμυρίων ευρώ, η Γαλλία με 309,2 εκατομμύρια ευρώ, η Ιταλία με 224,9 εκατομμύρια και η Ισπανία με 152,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συμβούλιο της ΕΕ. 

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση της Επιτροπής ήταν να παρασχεθούν για τους πρόσφυγες στην Τουρκία μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και τα υπόλοιπα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ. 

Λόγω όμως ενστάσεων που προέβαλαν αρκετά κράτη-μέλη, η Επιτροπή αύξησε το ποσό χρηματοδότησης από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό στο 1 δις. ευρώ.

“Το 1 δισεκατομμύριο θα προέλθει από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Πρόκειται για το διπλάσιο ποσό από αυτό που σχεδιαζόταν αρχικά να δοθεί, βάσει της συμφωνίας του Νοεμβρίου. Τα υπόλοιπα θα δοθούν από τις 28 χώρες μέλη”, δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου