ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ANAΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑΤΑ:  1.Προσφυγικό-μεταναστευτικό(ψηφοφορία <μαϊμού>     Δημ.συμβουλίου )
2.Νομικό πρόσωπο Λιμενικό Ταμείο Κατάκολου
3.Παρέλαση 25η Μαρτίου (σημεία και τέρατα)
1.Σκηνές απείρου κάλους(στο τελευταίο Δημ.συμβούλιο) θα διάβαζαν ή θα έβλεπαν  οι  Δημότες μας, εάν< έπαιζε>  το θέμα ,αναλόγως της σοβαρότητάς του, στα τοπικά ΜΜΕ.
Πρώτη η παράταξή μας έχει δημοσιοποιήσει ,εδώ και καιρό ,τις θέσεις της για το παγκόσμιο αυτό θέμα (προσφυγικό- μεταναστευτικό) ,τις κατέθεσε εγγράφως σε όλους και έχει πολύ συγκεκριμένες απόψεις.( εκτός αστικού ιστού-μόνο γυναικές/παιδιά από την ΕΜΠΟΛΕΜΗ Συρία-συνθήκες διαβίωσης όπως ορίζει ΟΗΕ- όχι ΜΚΟ/ΚΟΙΝΣΕΠ-έλεγχος στα παιδιά για αποφυγή εμπορίου οργάνων’-μοναδικός τροφοδότης η τοπική αγορά κλπ…)
 Είναι χρήσιμο να ξέρουν οι πολίτες και τις άλλες 2 απόψεις ,που υπάρχουν έως τώρα καθώς και τι έγινε μέσα στο Δημ.συμβούλιο.
Η παράταξη που εξελέγη με το ΣΥΡΙΖΑ ,δήλωσε ότι ακόμα και εάν δεν μας φέρουν εδώ πρόσφυγες ή μετανάστες ,θα πρέπει να ζητήσουμε να μας φέρουν!( τα σχόλια δικά σας)
Ο κ.Δήμαρχος έχει τοποθετηθεί και αυτός δημοσίως και γενικά είναι υπέρ του ερχομού εδώ , χωρίς και αυτός να λέει λεπτομέρειες. (επίσης δικές σας οι σκέψεις και οι προβληματισμοί).
Μετά από πολλές πιέσεις μας το θέμα μπήκε προς ψηφοφορία για συζήτηση.Η ψηφοφορία είχε αναπάντεχη έκβαση για τον κ.Δήμαρχο  ,αφού από τους 12 πρώτους ΔΙΚΟΥΣ του συμβούλους οι 9 είχαν ψηφίσει ΝΑΙ στην πρόταση μας .Τότε ο Πρώτος πολίτης του Δήμου αποφάσισε να επέμβει και παρακάμπτοντας τον Πρόεδρο ,πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να ειρωνεύεται και να επιτίθεται στους ΔΙΚΟΥΣ του ,λέγοντας ότι δεν ξέρουν τι κάνουν κλπ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος ,να διακόψει την ψηφοφορία και με τον <τσαμπουκά> να ζητά να επαναληφθεί ,τάχα ότι δεν είναι σαφές το ερώτημα κλπ..
Είναι φυσικό ότι η αντίδραση μας ήταν δυναμική και αρνούμασταν να δεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε τέτοιες συμπεριφορές ,που υποβιβάζουν το επίπεδο μας αλλά και όλων των πολιτών.
Η αποχώρησή μας από τη συνέχεια αυτού του <κάτι σαν Δημ.συμβούλιο> και η μετάβαση μας στις θέσεις του κοινού, ήταν πλέον ανεπίστρεπτη ενέργεια , για να διαφυλάξουμε την δική μας σοβαρότητα και πάψαμε πλέον να δίνουμε νομιμοποίηση σε αυτό το <θέατρο του παραλόγου>.
Το μόνο θετικό από όλο αυτό ήταν ότι διαπιστώσαμε ,ότι η κοινή λογική και η αγωνία για το μέλλον που μας επιφυλάσσει ένα hotspot είναι πάνω από την <παραταξιακή πειθαρχεία> , για πολλούς ,αν και μάθαμε ότι την επόμενη ημέρα μερικοί ζητούσαν συγγνώμη ,αλλά οι πιο πολλοί επέμεναν ότι αυτό που έκαναν ήταν και το σωστό.( υπάρχει λοιπόν ελπίδα στη Πόλη μας).
Αναμένουμε να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι.
2.Πάρα πολλά ακούσαμε-διαβάσαμε και ενημερωθήκαμε προσωπικά,από το πλέον υπεύθυνο άτομο του Δήμου μας , τον Γενικό Γραμματέα, για το θέμα του ΝΠΔΔ Λιμενικό Ταμείο Κατάκολου. Υπάρχει θέμα με τις αποφάσεις του συμβουλίου που είναι ανυπόγραφες? άρα άκυρες?. (σχεδόν 1 έτος?). Υπάρχει το τεράστιο θέμα ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ατόμου ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ?( με παράλληλο πρόβλημα στον υπεύθυνο οικονομικών?).
Επίσης διαβάσαμε μια έκθεση’-κόλαφο ορκωτού λογιστή  ,που αναφέρει τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης , και έχουμε μείνει με την απορία εάν έγινε κάτι γι αυτό!!
Εμείς στη συνέχεια παρουσιάσαμε και ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο που η παράταξή μας ,ζητά τα πρακτικά από τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2015 και ΔΕΝ μας έχουν δοθεί!
Τελικά πολλά ακούστηκαν και το θέμα είναι Μείζων και η πρόταση μας είναι ότι ο Δήμαρχος( ως συνυπεύθυνος  που  διόρισε τον Πρόεδρο) έπρεπε ήδη να έχει στα χέρια του τις παραιτήσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου και να πράξει αυτό που είναι το συμφέρον του Δήμου!!.
Επίσης ζητούμε τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο του Νομικού Προσώπου ως έχουμε δικαίωμα σύμφωνα με το χαρτί του Γ.Γ.
3.Η παρέλαση της 25η Μαρτίου 2016 ,μας έκανε για μία ακόμα φορά πασίγνωστους (αρνητικά φυσικά) σε όλη τη χώρα.
α. Οι Εθνικές εορτές και οι Χριστιανικοί μας εορτασμοί( πολιούχος - Χριστούγεννα – Πάσχα κλπ) ΔΕΝ είναι ημερομηνίες για να διαδηλώνουμε για οτιδήποτε!!...( υπάρχουν ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες ημέρες του έτους). Αυτοί που το κάνουν αυτό, είναι αυτοί που ως γνήσια τέκνα της Παγκοσμιοποίησης και του Αθεϊσμού- Διεθνισμού δεν πιστεύουν ούτε σε Πατρίδες ,ούτε σε Θεό , ούτε τελικά έχουν καταλάβει ότι γεννήθηκαν και ζούν σε μία χώρα με συγκεκριμένη Ιστορία. Εάν δεν τους αρέσει μπορούν να πάνε σε εκατοντάδες άλλες χώρες( αφού δεν πιστεύουν σε σύνορα και Έθνη) που ούτε Πολιτισμό έχουν ,ούτε Ιστορία και να ζήσουν ευτυχισμένοι και αυτοί και εμείς με την απουσία τους.
β.Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ των <αρχών> στους χιλιάδες πολίτες και στα παιδιά που ήθελαν να τιμήσουν παρελαύνοντας τους ΗΡΩΕΣ του 1821 , είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και δείχνει και το επίπεδο που ασκούν διοίκηση.
ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ σε ΟΛΟΥΣ σας!( φιλότιμο για συγγνώμη υπάρχει άραγε?)
Πολλά συγχαρητήρια σε όσους αψήφησαν την βροχή , μας έκαναν να δακρύσουμε από υπερηφάνεια και μας έδωσαν κουράγιο και ελπίδα ,ότι η Ελληνική ψυχή υπάρχει ακόμα.
  Γ.Η παράταξή μας ως ΕΛΑΧΙΣΤΟ σεβασμό σε αυτή την Πόλη επαναφέρει το αίτημα του εορτασμού της Μάχης του Πύργου(3 Απριλίου 1821) ,αίτημα που έχει γίνει ΓΡΑΠΤΩΣ 2 ΦΟΡΕΣ στην παρούσα Δημ.αρχή και δεν έχετε ασχοληθεί καθόλου( ούτε αρνητικά έστω).
Έτσι ίσως και σώσουμε λίγη από την ντροπή που νιώσαμε ως Πυργιώτες και ως Έλληνες , με τα προχθεσινά ΧΑΛΙΑ ένθεν και ένθεν!.
27/3/16  ΔΗΜ.ΠΑΡΑΤΑΞΗ <ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου