ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Οι Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης ξεχασμένες (!) μέσα σε αποθήκη της ΔΕΘ


Οι Μαγεμένες ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Αύγουστο για την 80ή ΔΕΘ, καθώς η ΔΕΘ-HELEXPO μαζί με άλλους φορείς (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ΟΛΘ και ΕΥΑΘ) πλήρωσαν στο Μουσείο του Λούβρου το ποσό των 150.000 ευρώ για την κατασκευή των εκμαγείων...

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι εκτός από τα χρήματα χρειάστηκαν 14 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων για να πειστεί το μουσείο να φτιάξει τα εκμαγεία. Τα τέσσερα αμφίπλευρα εκμαγεία, που απεικονίζουν τη Μαινάδα, τον Διόνυσο, την Αριάδνη, τη Λήδα, τον Γανυμήδη, έναν εκ των Διόσκουρων, την Αύρα και τη Νίκη, είχαν εκτεθεί στο κοινό στο περίπτερο 3 της έκθεσης έως τις 8 Ιανουαρίου 2016 και τα επισκέφτηκαν περίπου 200.000 άτομα.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO είχε δεσμευτεί ότι οι Μαγεμένες θα «υιοθετηθούν» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τους άλλους φορείς, οι οποίοι και θα αποφάσιζαν σε ποιο σημείο της πόλης θα εγκατασταθούν.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή που αγοράσαμε τα γλυπτά είχαμε πει ότι μετά το τέλος της έκθεσης θα τα δωρίσουμε στη Θεσσαλονίκη και περιμένουμε από τους φορείς να αποφασίσουν πού θα τα εγκαταστήσουν. Μέχρι τότε εμείς θα τα έχουμε αποθηκευμένα» είχε πει τον περασμένο Ιανουάριο στη «δημοκρατία» ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου