ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Μαρίν Λε Πεν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιάλυσης


Η ΕΕ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης καθώς αποσυντίθενται δύο βασικοί της «πυλώνες» και παρά το ότι δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ για να την κρατήσουν όρθια, δήλωσε η ακροδεξιά Γαλλίδα Μαρίν Λε Πεν στο RT, προσθέτοντας ότι εάν η Γαλλία φύγει η Ένωση θα αποτύχει.

«Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιάλυσης για έναν απλό λόγο. Οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους ιδρύθηκε – Σένγκεν και ευρώ – βρίσκονται σε διαδικασία αποσύνθεσης» είπε η Λε Πεν στη Marie De Douhet του ‘RT France’ σε μια αποκλειστική συνέντευξη. «Ως εκ τούτου βρίσκονται σε μία ξέφρενη καθοδική πορεία στην οποία είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν όρθιο αυτό το οικοδόμημα».

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας πιστεύει ότι δεν τίθεται θέμα για το ‘αν’ θα γίνει η κατάρρευση αλλά για το ‘πότε’ θα γίνει, λέγοντας ότι η ΕΕ «λάμπει από το φως ενός νεκρού αστεριού», ενώ οι ηγέτες της πασχίζουν να κερδίσουν χρόνο «ξοδεύοντας δισεκατομμύρια στην προσπάθειά τους να κρατήσουν όρθιο το οικοδόμημα».


Ως «αποκαλυπτικό» στοιχείο υπεράσπισης αυτής της άποψης, η Λε Πεν αναφέρθηκε σε ένα από τα πρόσφατα πειθαρχικά μέτρα των Βρυξελλών.

«Η απειλή καταδίκης των χωρών που δεν δέχονται μετανάστες – πρόστιμο 250 χιλιάδων ευρώ για κάθε μετανάστη που δεν γίνεται δεκτός – είναι από μόνη της αποκαλυπτική», δήλωσε η Λε Πεν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα τον Μάιο παρουσίασε σχέδια επιβολής προστίμου, της τάξεως των 250 χιλιάδων ευρώ ανά απορριπτέου πρόσφυγα, στις χώρες που αρνούνται να μοιραστούν το βάρος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης.

Για χώρες όπως η Πολωνία, η οποία αρνείται σθεναρά να δεχτεί πρόσφυγες, το νέο υποχρεωτικό μέτρο με την ισχύουσα ποσόστωση των 6.500 ανθρώπων θα διαμορφώσει ένα πρόστιμο ύψους άνω του 1 δις ευρώ (1,1 δις δολάρια).

«Οι απειλές, οι εκβιασμοί, που πλέον χρησιμοποιούνται συστηματικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πάνω απ’ όλα ένα τεράστιο πρόβλημα αδυναμίας», δήλωσε η Λε Πεν.

Σχολιάζοντας την μεταναστευτική κρίση, η Λε Πεν δήλωσε ότι η ΕΕ χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως εργαλείο για να μειώσει το κόστος εργασίας σε όλο το μπλοκ των 28 χωρών.

«Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει τα δεκάδες εκατομμύρια μεταναστών, οι οποίοι θα έρθουν στην αγορά εργασίας της ΕΕ στα επόμενα χρόνια για να σπρώξουν προς τα κάτω τους μισθούς», δήλωσε. «Στην πραγματικότητα λοιπόν, αν θέλετε, έχουν προδώσει την εργατική τάξη».

Η Μαρίν Λε Πεν έχει εκφράσει υποστήριξη στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια κίνηση που το Εθνικό Μέτωπο ελπίζει να εμπνεύσει και μια παρόμοια εκστρατεία «Frexit».

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Μαρτίου, το 53 τοις εκατό των Γάλλων πολιτών που ερωτήθηκαν θα επιθυμούσε να γίνει ένα δημοψήφισμα παρόμοιο του Brexit για τη συμμετοχή της Γαλλίας στην ΕΕ.

Όταν ρωτήθηκε αν φοβόταν τυχόν συνέπειες ή κάποια τιμωρία των Βρυξελλών από τη διεξαγωγή ενός «Frexit» η Λε Πεν δήλωσε, «Αν η Γαλλία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει».

Σχολιάζοντας την εξωτερική πολιτική της ΕΕ προς τη Ρωσσία, η Λε Πεν τόνισε ότι το κόμμα της με συνέπεια αντιτίθεται στις οικονομικές κυρώσεις και τις θεωρεί «βλακώδεις».

«Από την αρχή που ανακοινώθηκαν αυτές οι κυρώσεις μιλήσαμε εναντίον τους με τον πιο έντονο τρόπο … Τις θεωρούμε εντελώς βλακώδεις, προφανώς, δεν μπορώ παρά να επικροτήσω την ψηφοφορία της Εθνοσυνέλευσης που επέτρεψε την έκφραση άρνησης αυτών των κυρώσεων», δήλωσε η Λε Πεν.

Εξέφρασε όμως αμφιβολίες αν ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα «έχει το θάρρος να αντιταχθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και να απορρίψει τις κυρώσεις.

Η Λε Πεν πρόσθεσε ότι η αναγνώριση της Κριμαίας ως μέρος της Ρωσσίας από τη Γαλλία είναι ένα «αρκετά ευδιάκριτο και μάλιστα αρκετά εφικτό ενδεχόμενο», ειδικά εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου