ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Αυτοί που έκαψαν την Ελλάδα το 2007, έκαψαν και την Κύπρο το 2016…


Να με συμπαθάνε οι νεοέλληνες αλλά θεωρούσα, θεωρώ και θα θεωρώ τους Κύπριους αδέλφια μας. Σε ένα παγκόσμιο σύστημα που επιδιώκει με κάθε τρόπο να εξαφανίσει τον ελληνισμό, θεωρώ όχι απλά αφέλεια αλλά προδοσία να μην ενισχύουμε ως Ελλάδα τους δεσμούς μας με την Κύπρο και παρασυρόμενοι από το… πνεύμα των καιρών να τη θεωρούμε ένα κράτος όπως όλα τα άλλα. Δεν είναι και δεν θα είναι.
Η Κύπρος είναι ελληνική από άκρη σε άκρη. Είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Απλά με το «μπαστάρδεμα» της εποχής κι όλους αυτούς τους… πολίτες του κόσμου, έχουμε μπερδευτεί ποιοι τη θέλουν ελληνική και ποιοι όχι. Πάλι καλά δηλαδή που υπάρχουν και οι Τούρκοι για να έχουμε έναν σίγουρο στη μοιρασιά… Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι οι πυρκαγιές. Αυτή η… μανία της φύσης που χτυπάει με μένος ελληνικά εδάφη, όλως τυχαίως κάθε φορά που παίζεται γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή.

Ο Καραμανλής το κατάλαβε καλά το 2007, όταν είδε την Ηλεία να μετατρέπεται σε πύρινη λαίλαπα με 42 νεκρούς… Οι Κύπριοι το κατάλαβαν τις προηγούμενες μέρες όταν από τη μία στιγμή στην άλλη οι φλόγες ξεπηδούσαν από παντού… Σύμπτωση… Όπως σύμπτωση είναι και το γεγονός πως τότε και τώρα οι γείτονες τράβαγαν ή τραβάνε ζόρια…

Δυστυχώς ή ευτυχώς, Έλληνες και Κύπριοι πληρώνουν ακριβά, λάθος, με τη ζωή τους πληρώνουν, το γεγονός ότι ο Θεός τους έδωσε το δικαίωμα να ζουν στα καλύτερα οικόπεδα του πλανήτη. Και ο ΠΟΛΕΜΟΣ που εκτυλίσσεται έχει κοινά χαρακτηριστικά. Οικονομική ασφυξία, εμπρησμοί και πρόθυμοι πολιτικοί που είναι πάντα έτοιμοι να αναλάβουν μετά τους… καμένους.

Το κακό για αυτούς που κάνουν το παιχνίδι είναι πως κι εδώ κι εκεί, υπάρχουν Έλληνες…. Τύποι που σε αντίθεση με αυτούς που τους κυβερνούν, δεν παραδίδονται αμαχητί… Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο Φίλης με τα αρχαία… Να είναι όμως σίγουρος ότι μια φράση δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όσο υπάρχει Ελλάδα: Ή ταν ή επί τας… Θα το χρειαστούμε πολύ τα επόμενα χρόνια…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου