ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ'' : Λ.Ε.Π.ΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ



Ο Χρήστος Ρήγας είναι ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος , Νοτιοδυτικής Ελλάδος , αφού ήταν επικεφαλής υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Ελλάδα. Αποχωρώντας από τη ''Χρυσή Αυγή'' το Μάιο του 2015 , ίδρυσε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους , το κόμμα της Λα'ι'κής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης (Λ.Ε.Π.ΕΝ) και είναι ο Προεδρός της.
Ωστόσο , ο λόγος αυτής της ενδιαφέρουσας συνέντευξης , ήταν ο ακτιβισμός της Λ.Ε.Π.ΕΝ στο Βοτανικό.
Μια αξιόλογη προσπάθεια που απέκρυψαν όλα τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης της Πατρίδος μας.

1) Πώς αξιολαγείτε τη μέχρι σήμερα παρουσία του κόμματος της Λ.Ε.Π.ΕΝ;

Η Λ.Ε.Π.ΕΝ ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2015. Από τη πρώτη στιγμή στελεχώθηκε με δεκάδες πατριώτες από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Φυσικά και δεν είμαστε μια διάσπαση της Χρυσής Αυγής όπως ορισμένοι βολεύνται να μας παρουσιάζουν.
Στα μέλη μας και τα στελέχη μας , βρίσκονται άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με αυτό το κόμμα , αλλά έχουν μια διαρκή παρουσία στον Εθνικιστικό χώρο. Σημαντική είναι η παρουσία μας στις τοπικές κοινωνίες καθώς εκτός από τιν υποφαινόμενο που είμαι περιφερειακός σύμβουλος Νοτιοδυτικής Ελλάδας , τα μέλη μας κοσμούν μεταξύ άλλων και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας Γεώργιος Δημητρούλιας , όπως και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος. Στους λίγους μήνες της παρουσίας της , η Λ.Ε.Π.ΕΝ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία οργανωτική δομή με το προσωρινό πολιτικό συμβούλιο της , τομεάρχες που ασχολούνται με τις θέσεις του κόμματος που θα παρουσιαστούν στο επικείμενο Συνέδρειό μας και τοπικές επιτροπές που καθημερινά δημιουργούνται σε όλη τη χώρα. Αυτό , δεν άφησε και τον ακτιβισμό έξω από το πεδίο των δραστηριοτήτων μας. Η Λ.Ε.Π.ΕΝ στήριξε τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις ενάντια στο προσφυγικό: την πολύ πετυχημένη του Πειραιά και αυτή που με μία πρωτοφανή απόφαση απαγόρευσε η αστυνομία στον Άγιο Παντελεήμονα. Λίγες εβδομάδες μετά την απαγόρευση αυτή , λειτουργήσαμε το κεντρικό μας γραφείο σε αυτή την περιοχή που πλαισιώθηκε από τους κατοίκους της. Η Λ.Ε.Π.ΕΝ βρίσκεται σε διαρκή πολιτική άνοδο. Αυτό όμως , δε μας κάνει αλαζόνες. Από τη πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε διάλογο με πρόσωπα, ομάδες και κόμματα που κινούνται στον πατριωτικό χώρο , καθώς πιστεύουμε ότι η ανατροπή των Νεοφιλελεύθερων και Μαρξιστικών πολιτικών που τυραννούν την πατρίδα μας είναι σημαντικότερη από τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες.

2) Ποιοί σοβαροί λόγοι σας ανάγκασαν να φύγετε από τη ''Χρυσή Αυγή'' ;

Η ''Χρυσή Αυγή'' έχει αυτο-ευνουχιστεί. Οι πολιτικές της ηγεσίας της , οδήγησαν τον Εθνικισμό στην απομόνωση και στον εγκλωβισμό. Με την είσοδο της στη Βουλή , οι ατυχείς επιλογές προσώπων και η ανούσια επείδηξη δύναμης , έφεραν την ποινικοποίηση τόσο της ηγεσίας της , όσο και δεκάδων απλών μελών που αφέθηκαν αργότερα στην τύχη τους. Μετά από αυτή την κατάσταση και με τη δίκη να ''τρέχει'' , η ΄΄Χρυσή Αυγή'' βρίσκεται σε μια κατάσταση διαρκούς πολιτικής ομηρίας. Και τι έκανε η ηγεσία του κόμματος; Επέλεξε την πολιτική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και ακτιβιστική αδράνεια. Οι φωνασκίες στη Βουλή δεν ενοχλούν κανέναν , αντίθετα η συμπόρευση με την κυβέρνηση Τσίπρα στο ψευτο-δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού , στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας , η σιώπη της για το νόμο της ιθαγένειας , δείχνουν ξεκάθαρα το τι θέλει ο κύριος Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ. Θέλουν τη ''Χρυσή Αυγή'' να είναι το ΚΚΕ της Δεξιάς το οποίο ούτε θα ενοχλεί κανεναν , αλλά και ούτε θα ενοχλείται από κανέναν , έτσι ώστε η οικογενειοκρατία στο κόμμα να συντηρείται , με περισσότερα από δέκα μέλη της οικογένειας Μιχαλολιάκου διορισμένα σε αυτό. Αν αυτό είναι Εθνικιστική πολιτική , το αφήνω στη κρίση σας. Για μένα πάντως δεν είναι και γι'αυτό μαζί με δεκάδες άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος επιλέξαμε την παραίτηση από αυτό.

3) Μιλάτε με άλλα κόμματα ή κινήματα της Πατρίδος μας; Μιλήσατε με το κόμμα του Καρατζαφέρη;

Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο με κάθε κόμμα , κίνημα ή ομάδα με εθνικό πρόσημο. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής καταλήξει σε κάποιες συνεργασίες. Πάντως , θεωρούμε ότι η ένωση των πατριωτικών κινημάτων θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον της Πατρίδος.
Όσον αφορά το κόμμα Καρατζαφέρη , θεωρούμε ότι ανήκει στο πολιτικό τόξο που έφερε τη χώρα μας σ'αυτή την οικονομική εξαθλίωση και εθνική απαξίωση.
Γι'αυτό δεν βλέπουμε κανένα περιθώριο συνεννόησης και συνεργασίας μαζί τους.

4) Τι ακριβώς συμβαίνει στον Βοτανίκο;

Εδώ και δέκα μέρες στον Βοτανικό , είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πατριωτικό και εθνικό πείραμα. Κάποιοι Έλληνες κατέλαβαν το χώρο που θα γινόταν Τζαμί , για να εμποδίσουν τη δημιουργία του , αλλά και για να στεγάσουν Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη. Από τις πρώτες ώρες του εγχειρήματος , η Λ.Ε.Π.ΕΝ βρίσκεται μαζί τους με συνεχή παρουσία στελεχών και φίλων της στο χώρο. Μαζί τους είναι και η ομάδα του PROPATRIA και πρόσφατα και το ''Εθνικό Μέτωπο''. Η ''Χρυσή Αυγή'' , επέλεξε τη σιωπή και την αδιαφορία απέναντι σε αυτό το Εθνικό εγχείρημα. Ίσως γιατί ακολουθεί το ΕΑΜικό αξίωμα που λέει: ''ό,τι δε μπορούμε να το ελέγξουμε , το πολεμάμε''.
Ως Λ.Ε.Π.ΕΝ , καλούμε και μέσω της εφημερίδας σας , όλους τους Έλληνες , να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή , τόσο με φυική παρουσία τους στο χώρο , όσο και με την υλική βοήθεια στους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί.





5) Ποιά η γνώμη σας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού εισόδου στη Βουλή;

Κατ'αρχάς δε μιλάμε για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απλά την κατάργηση του μπόνους στο πρώτο κόμμα και τη μείωση του ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή. Όσο και αν φανεί παράδοξο , η Λ.Ε.Π.ΕΝ που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα στον εκλογικό στίβο είναι αντίθετη σ'αυτές τις αλλαγές. Ειδικά η μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή , θα βάλει το κόμμα των Τουρκόφωνων της Θράκης σ'αυτήν και διάφορα ακροαριστερά γκρουπούσκουλα , τα οποία προφανώς θέλει για αυριανούς συνομιλητές του ο Πρωθυπουργός. Το αυτονόητο αυτό , προφανώς δε το βλέπουν διάφοροι δήθεν Πατριώτες που συναινούν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

6) Η Μαρί Λεπέν απέρριψε το αίτημα της ''Χρυσής Αυγής'' για συνεργασία. Εσείς μιλήσατε μαζί της. Θα συνεργαστείτε;

Το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία είναι ένα κόμμα με παρουσία δεκαετιών στη πολιτική σκήνή της χώρας και σήμερα έχει καταφέρει να είναι το πρώτο στην προτίμηση των Γάλλων ψηφοφόρων. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Με την εμπνευσμένη ηγεσία του ιδρυτή Ζαν Μαρί Λεπέν και σήμερα της κόρης του κατάφερε να πείσει το λαό της χώρας του ότι αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική απέναντι στα διεφθαρμένα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς. Αυτό το πέτυχε όχι με λα'ι'κισμό και τις φωνές , αλλά με την παρουσίαση θέσεων και σοβαρού προγράμματος. Η ''Χρυσή Αυγή'' επέλεξε το λα'ι'κισμό και τις εφήμερες λύσεις. Οι επαφές μας με το Εθνικό Μέτωπο , αλλά και άλλα πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης , όπως το FPO της Αυστρίας , είναι διαρκείς και μέσα στο φθινόπωρο θα ανακοινωθεί ένα πολιτιστικό Συνέδριο με συμμετοχές από πολλές Ευρωπα'ι'κές χώρες , που θα λάβει χώρα στην Πελοπόννησο.

7) Πώς εκτιμάτε τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία;

Τα γεγονότα στην Τουρκία είναι ακόμα σε εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι μακροπρόθεσμα η Τουρκία θα οδηγηθεί σε εμφύλιο και διάλυση , καθώς αποτελείται από αντιθετικές εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες. Η εκμετάλλευση των γεγονότων αυτών από την Ελλάδα προ'υ'ποθέτει μια κυβέρνηση με εθνικό προσανατολισμό και όχι συνεχιστή της πολιτικής Σημίτη , που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου