ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Απίστευτη πρόκληση Γ.Μουζάλα κατά των Κρητικών: «Η Κρήτη δεν είναι η εκλεκτή φυλή για να μην δέχεται πρόσφυγες»


Απίστευτη πρόκληση από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα  κατά των Κρητικών για το θέμα των προσφύγων.  Διαμήνυσε πως «η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή για να μην δέχεται πρόσφυγες»

«Λάδι στη φωτιά» που έχουν ανάψει οι πληροφοροφορίες σχετικά με την επικείμενη μεταφορά 3.000 προσφύγων και μεταναστών από την Γερμανία στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στην Κρήτη- φαίνεται πώς έριξε με νέες δηλώσεις του ο Γιάννης Μουζάλας, παρά το γεγονός ότι επιχείρησε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά».

Στον απόηχο του χθεσινού δημοσιεύματος του ekriti.gr, ο κ. Μουζάλας μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, θέλοντας να διαψεύσει το επίμαχο δημοσίευμα περί εισαγωγής μεταναστών στην Κρήτη από τη Γερμανία, στο πλαίσιο του Δουβλίνου 3.

Αρχικά, ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη σύσκεψη στην Περιφέρεια, λέγοντας ότι ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία τόσο για το περιεχόμενο όσο και τον αριθμό των συμμετεχόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι παραγωγικό να μιλάς με 40 άτομα».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτησή του απέναντι σε δημάρχους και φορείς που αντιδρούν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για την στάση των κρητικών αρχών, θα πρέπει να σταματήσει αυτή η νοοτροπία ότι «είμαστε η εκλεκτή φυλή και δεν δεχόμαστε πρόσφυγες», μιλώντας για διαμοιρασμό της εθνικής ευθύνης στο προσφυγικό.

Ολομέτωπη ήταν η επίθεσή του εναντίον του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αντεθνικό να υποκινείς εξεγέρσεις», ενώ, μιλώντας για το δημοσίευμα του ekriti και τις δηλώσεις Μαριά, τα χαρακτήρισε «φαντασίωση και ψέμα», λέγοντας κατηγορηματικά ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου δεν έχει απολύτως καμία ισχύ, δεν εφαρμόζεται και κατέπεσε ιστορικά. Μάλιστα, είπε ότι τέτοια δημοσιεύματα είναι εθνικά επιζήμια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου