ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Πού πάμε; Η κυβέρνηση χρεοκόπησε τον ΟΑΣΘ – Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι εργαζόμενοι του οργανισμού


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «οικονομική ασφυξία» του οργανισμού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «τα τελευταία χρόνια ο Ο.Α.Σ.Θ. ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της υπαιτιότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Η Διοίκηση του Οργανισμού στάθηκε όρθια στα χρόνια της κρίσης και κατόρθωσε, με τη βοήθεια και των εργαζομένων του, να διαφυλάξει την απρόσκοπτη λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα, όμως, μεγεθύνθηκε από τη συσσώρευση των οφειλών απέναντι στον Ο.Α.Σ.Θ. των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ασκούν κοινωνική πολιτική, τα οποία, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν στον Ο.Α.Σ.Θ. είτε το αντίτιμο, είτε τη διαφορά από το ισχύον κόμιστρο, για τις ομάδες πολιτών που δικαιούνται να διακινούνται δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο στην περιοχή ευθύνης του, εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν προέβησαν σε καμία καταβολή».

«Στα πλαίσια της επώδυνης αυτής οικονομικής ασφυξίας η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. κατέβαλε και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν κανονικά τη μισθοδοσία τους, έστω και με καθυστέρηση, πράγμα που επιτυγχάνεται με υπέρβαση και υπερπροσπάθεια. Η καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου 2016 δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., αλλά στην ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση και στις συσσωρευμένες οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά, όπως επίσης και το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου