ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ και άλλων σωμάτων ασφαλείας εκπαιδεύονται για τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστών του ISIS στη χώρα μας – Πόσο κοντά είμαστε;


Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας τρέχει πρότζεκτ για την εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σωφρονιστικών υπαλλήλων και στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την πρόληψη φαινομένων ριζοσπαστικοποίησης και μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα μας.

Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας απασχολεί 70 ερευνητές οι οποίοι είναι είτε αξιωματικοί με ειδική εκπαίδευση είτε επιστήμονες εκτός Σωμάτων και αυτή την περίοδο στο πρότζεκτ συμμετέχουν 10 στελέχη, τα οποία στη συνέχεια θα αναλάβουν την εκπαίδευση 70 στελεχών αρμόδιων υπηρεσιών.

Μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα θα τρέξουν και κάποια άλλα πρότζεκτ, για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας και το κυβερνοέγκλημα.

Το εν λόγω πρότζεκτ εκπαίδευσης χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας με 140.000 ευρώ, η έγκριση προς τις ελληνικές Αρχές δόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αρμόδια πηγή, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο σημειώνει πως «ξ Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή η πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης. Παρόλ’ αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των νευραλγικών υπηρεσιών του κράτους προκειμένου να προλάβουμε τυχόν γέννηση πυρήνων ριζοσπαστικοποίησης».

Πλέον όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες αναγνωρίζουν πλέον το αυτονόητο, ότι μαζί με τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες έχουν εισέλθει μαζικά τζιχαντιστές του ISIS. Οι τζιχαντιστικές ροές θα ενταθούν καθώς ομάδα κρατών της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και Γερμανοί αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες πιέζουν για την εφαρμογή ενός ιδιότυπου plan B για το προσφυγικό με πρωταγωνιστή τη χώρα μας. Ενός σχεδίου που τυγχάνει μεγάλης αποδοχής σε χώρες όπως αυτές της συμμαχίας VISEGRAD (Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία) σε μέρος της γερμανικής πολιτικής σκηνής και στην Αυστρία.

Ειδικότερα, με γνώμονα ότι οι απειλές Ερντογάν και οι πιέσεις για τη χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες σε μια περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ενώ ταυτόχρονα λόγω της κατάστασης και ο αντιτρομοκρατικός νόμος στη γείτονα δεν δείχνει να αίρεται, η συμμαχία των παραπάνω κρατών δείχνει διάθεση μετατροπής της χώρας μας όχι πλέον σε φυσικό ευρωπαϊκό σύνορο αλλά σε χώρα-καραντίνα για χιλιάδες πρόσφυγες.

Όλα αυτά ενώ τις τελευταίες ημέρες οι ροές από την Τουρκία προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αυξήθηκαν και πάλι κατά 84%, με τους εγκλωβισμένους να ξεπερνούν πλέον τους 10.000 και τους άνδρες που είναι επιφορτισμένοι για τη φύλαξή τους να δηλώνουν αδυναμία….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου