ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΞΑΦΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ! Αναγνωρίζουν τα διαβατήρια της ψευτομακεδονίας!...


Προδοτικές μεθοδεύσεις από ΥΠΕΞ και Κοτζιά!

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Ζητώ συγνώμη αν κάνω «κατάχρηση» του χρόνου σας και του δικαιώματος να αναρτώ στη σελίδα αυτή αλλά θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Μέχρι και σήμερα όλοι οι συνάδελφοι (μάλλον σχεδόν όλοι) που υπηρετούμε σε Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων της Χώρας δεν θεωρούσαμε (σφραγίζαμε) διαβατήρια τρίτων χωρών αν αυτά είχαν σε άλλη ή στην ίδια σελίδα αντίστοιχη σφραγίδα με των γειτόνων μας, με την λέξη «Μακεδονία»....
και η σχετική σφραγίδα ετίθετο επί ειδικού λευκού χαρτιού που επισυναπτόταν στο διαβατήριο. 
Αυτό από σήμερα άλλαξε, διότι με κατεπείγουσα διαταγή της Δνσης Προστασίας Συνόρων, μας κοινοποιήθηκε η από 22/08/2016 εντολή του Υπ. Εξ. (υπογράφει η Υπουργός κα Βακάλη) σύμφωνα με την οποία πλέον θα θέτουμε την Ελληνική σφραγίδα δίπλα από αυτή της «Μακεδονίας». 
Η αιτιολογία ήταν ότι είχαν δημιουργηθεί δυσχέρειες στην εφαρμογή. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές είχα διαπιστώσει τέτοια λάθη από προξενικές αρχές της χώρας μας και δυστυχώς από συνάδελφους μας που υπηρετούν σε αυτό τον σημαντικό τομέα. 
Αντί λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο να επιβάλλουμε να τηρείται η αρχική Δγη , την καταργήσαμε. Πολύ ωραία! Δηλαδή έχω διαταχθεί και δεν μπορώ να παρ-ακούσω να αναγνωρίσω (εμμέσως πλην σαφώς) την «Μακεδονία»! Πάρα πολύ ωραία. Σε λίγο για πρακτικούς λόγους θα ακολουθήσουμε την ίδια πρακτική και για το ψευδοκράτος και εγώ θα πρέπει να ξαναυπακούσω.....

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ! 

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και αντιδράσεις για την εντολή του Υπουργείου Εξωτερικών να σφραγίζονται τα διαβατήρια των Σκοπίων έστω και αν αναφέρουν τη χώρα τους ως "Μακεδονία". 
Με καθυστέρηση δυο 24ωρων το υπουργείο Εξωτερικών υποχρεώθηκε να αντιδράσει, με διαρροές "πηγών" του οι οποίες επιχειρώντας να διαψεύσουν, στην ουσία επιβεβαιώνουν το θέμα!..
Ως «ψευδείς και ανυπόστατες» χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τα πεί  αλλαγής πρακτικής ως προς την αναγνώριση ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «υστερόβουλοι ισχυρισμοί προφανώς εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και συνιστούν κακόβουλη και απαράδεκτη προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής θέσης και των εθνικών συμφερόντων».


Διαβάστε όμως τη συνέχεια με προσοχή και θα καταλάβετε ότι αναγνωρίζουν πως όντως για "πρακτικούς λόγους" γίνεται "επίθεση ελληνικής σφραγίδας" αλλά αυτό, όπως υποστηρίζουν,  «δεν συνιστά επ' ουδενί αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία»: 
«Η πολιτική της Ελλάδας επί του θέματος», αναφέρουν ειδικότερα οι ίδιες πηγές, «είναι αταλάντευτη και ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στην πρακτική θεωρήσεων των ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ, τα οποία η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει» και σημειώνουν ότι «οι πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν από το 2009 απαλλαγεί από την υποχρέωση κατοχής θεώρησης Σένγκεν, ενώ κατά την είσοδο ή έξοδο από τη χώρα μας πάντοτε τίθεται σφραγίδα αφιξαναχωρήσεως επί φύλλου χάρτου».

Ως προς το σφράγισμα διαβατηρίων τρίτων χωρών κατά την είσοδο ή έξοδο από την Ελλάδα «η στάση της ελληνικής Πολιτείας», εξηγούν, «καθορίζεται από πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με την προστασία των συμφερόντων της χώρας, όπως είναι θέματα ασφάλειας, καταπολέμηση τρομοκρατίας, προσέλκυση τουριστών από τρίτες χώρες και διευκόλυνση διελεύσεων διεθνών μεταφορέων από το ελληνικό έδαφος».

«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγουν οι ίδιες πηγές, «εδώ και χρόνια υφιστάμενη για πολίτες τρίτων χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης πρακτική επίθεσης ελληνικής σφραγίδας σε διαβατήριο όπου υπάρχει σφραγίδα της ΠΓΔΜ δεν συνιστά επ' ουδενί αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία», τονίζοντας ότι «η θέση της Ελλάδας για το ονοματολογικό είναι σαφής» και ότι «υστερόβουλοι ισχυρισμοί ότι η θέση αυτή έχει μεταβληθεί αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου