ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Οι γύπες μαζί με την κυβέρνηση μας ζητούν να πληρώσουμε επιπλέον 4,​5 δισ. ευρώ το 2017!


Πληρωμή επιπλέον 1,4 δισ. σε φόρους εισοδήματος, 1,5 δισ. σε έμμεσους φόρους, 1,4 δισ. από αυξήσεις εισφορών 
Η κυβέρνηση προσδοκά πλεόνασμα 3,5 δισ. και ανάπτυξη 2,7% το 2017!!

Ξεπερνούν και τις απαιτήσεις του Μνημονίου για πλεονάσματα το 2017, οι φιλόδοξες προβλέψεις του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο παραδίδει την Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλειδης Τσακαλώτος...
Με τον νέο προϋπολογισμό, η κυβέρνηση προβλέπει ότι με νέα εισπρακτικά μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που θα λάβει μέσα στο 2017, θα επιτύχει πρωτογενές ​πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ. Και παρά την φοροεπιδρομή που θα «ψαλιδίσει» το διαθέσιμο εισόδημα, προβλέπει ότι στο τέλος θα έρθει και ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα 2,7%!

Αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα απέχει σημαντικά από το τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί στα τέλη Νοεμβρίου στη Βουλή, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες:

- πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,6% του ΑΕΠ (1 δισ. ευρώ) για φέτος, έναντι μνημονιακού στόχου 0,5%
- πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 2% του ΑΕΠ για το 2017 (δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ) έναντι στόχου 1,75% στο Μνημόνιο (3 δισ. ευρώ)
- ύφεση 0,3% φέτος (αντί 0,5% που θα προβλέπει η ΤτΕ)
- δυναμική ανάκαμψη το 2017 με αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%

Η πρόβλεψη για ισχυρή Ανάπτυξη προφανώς εξυπηρετεί την κυβέρνηση για να πείσει ότι «λεφτά θα υπάρχουν» και έτσι θα πετύχει τους στόχους της. Από την άλλη, η Ανάπτυξη υπονομεύεται από το γεγονός πως η κυβέρνηση θα επιβάλει φοροεισπρακτικά μέτρα ύψους 4,3 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα τα χρήματα αυτά θα προέλθουν:

- 1,4 δισ. ευρώ από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τις αυξήσεις εισφορών κλπ
- Άλλα 1,4 δισ. ευρώ από το νέο καθεστώς φορολόγησης των εισοδημάτων (μειωμένο αφορολόγητο, αύξηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ.)
- Επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.
Να μας πουν και από που θα τα βρούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου