ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Ο δήμαρχος Άγκυρας παρουσιάζει όλο το Αιγαίο και τα νησιά του ως τουρκικά!


Οι επιθέσεις επεκτατισμού των τούρκων συνεχίζονται σε σχεδόν καθημερινή βάση, με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων να είναι μάλιστα εκείνοι οι οποίοι κάνουν τις πιο προκλητικές δηλώσεις.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιουκτσέκ προστέθηκε κι αυτός στην λίστα εκείνων που «λιγουρεύονται» όλο το Αιγαίο και τα νησιά του υπό την τουρκική κυριαρχία. Ο Γκιουκτσέκ τον περασμένο Οκτώβριο ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ένα χάρτη στον οποίο εμφανίζονταν όλα τα Ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά.

Και όπως υποστηρίζει περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ο ίδιος σχολιάζει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάννη νίκη…».


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκιουκτσέκ είναι προσωπικός φίλος του Ερντογάν, αλλά πολύ περισσότερο αξίζει να τονιστεί ότι εκλέγεται μόνιμα δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας από το 1994! Επομένως, δεν είναι κάποιος «τυχαίος» ή «περαστικός» από τον τίτλο του πρώτου πολίτη της Άγκυρας, ενώ τα όσα λέει έχουν και την έγκριση των επί χρόνια ψηφοφόρων του.

Μπορεί τα όσα υποστηρίζει να αποτελούν πρόκληση απέναντι στο Έθνος μας, είναι όμως μια ακόμη σαφή προειδοποίηση της επεκτατικής πολιτικής των τούρκων σ΄όλα τα επίπεδα, την ίδια στιγμή που οι εκάστοτε κυβερνήσεις του «συνταγματικού τόξου» παγιδεύουν την Πατρίδα και τον Λαό στην αυτοκαταστροφική λογική του «δεν διεκδικούμε τίποτα».

Αφού, λοιπόν, δεν τολμούν να διεκδικήσουν οι εγχώριοι «ηγήτορες» της καρπαζιάς θα το κάνουν για δικό τους λογαριασμό όλοι οι γείτονες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου