ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

«Ξέφραγο αμπέλι» το κέντρο της Αθήνας! Tρία καμμένα τρόλεϊ στην Πατησίων από κουκουλοφόρους!


Ανύπαρκτη για άλλη μιά φορά η αστυνομία! Ορμητήριο τους το πολυτεχνείο! 
 Κουκουλοφόροι έβγαλαν τους επιβάτες και τα λαμπάδιασαν με μολότοφ το βράδυ της Δευτέρας  Την ίδια ώρα άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ειρήνη
Την ώρα που η Ευρώπη παρακολουθούσε σοκαρισμένη τα όσα συνέβαιναν σε Άγκυρα, Βερολίνο και Ζυρίχη, οι συνήθεις «γνωστοί άγνωστοι» της Αθήνας αποφάσισαν να τραβήξουν επάνω τους τα βλέμματα της δημοσιότητας....

Στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας κουκουλοφόροι πυρπόλησαν τρία τρόλεϊ στην οδό Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο. Οι δράστες βρίσκονταν στο προαύλιο του κτηρίου και ξαφνικά βγήκαν, πλησίασαν τα τρόλεϊ υποχρέωσαν τους επιβαίνοντες να κατεβούν και μετά τους έβαλαν φωτιά. Στα δύο πρώτα τρόλεϊ υπήρχαν μόνο οι οδηγοί, ενώ στο τρίτο υπήρχαν και επιβάτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα οι οποίοι έσβησαν τις φωτιές, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η οδός Πατησίων. Τα δύο οχήματα καταστράφηκαν και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Όπως έγινε γνωστό δεν κινδύνευσαν άτομα.

Σημειώνεται ότι λόγω των συχνών επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν περνούν από το σημείο μετά τις 10 το βράδυ. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ αποφάσισε να αλλάξουν τα δρομολόγια των τρόλεϊ προκειμένου να παρακάμπτεται η Πατησίων τις Παρασκευές και τα σαββατοκύριακα. «Έχω αγανακτήσει. Κάθε τρεις και λίγο έχουμε τα ίδια. Πλέον σκέφτομαι, ως έσχατη λύση, να φύγω από τη γειτονιά μου», είπε κάτοικος της περιοχής που είδε την επίθεση.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν μέσα σε μεγάλη ομάδα οπαδών της ΑΕΚ, που αναχωρούσε από το Ολυμπιακό Στάδιο, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ- Γιάννενα, έσπασαν έξι ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνης. Ήταν το δέυτερο παρόμοιο περιστατικό μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στον σταθμό του ΚΑΤ. 

Για τη συγκεκριμένη επίθεση στον σταθμό του ΚΑτ υπήρξε ανάληψη ευθύνης με κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org αλλά χωρίς να φέρει την υπογραφή κάποιας οργάνωσης. 

Οι ίδιοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της εταιρείας CH Theodossis SA , που έχει αναλάβει την τοποθέτηση των πυλών, στις 3 Δεκεμβρίου, στην οδό Δελφών 4 στην Καλλιθέα.

Στο κείμενο το οποίο καταλήγει με τις φράσεις «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών - Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες», αναφέρεται ότι όλοι «οι από κάτω» οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μετανάστες, δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για βόλτες αναψυχής, ότι σκοπός του κράτους είναι «η δημιουργία και επιβολή πλήρως ελεγχόμενων ζωνών μέσα στα ΜΜΜ, η αύξηση του κόστους ζωής και η ουσιαστική ποινικοποίηση της φτώχειας» και τονίζεται: «Προτρέπουμε όλους και όλες να πράξουν ό,τι τους αναλογεί, με τα μέσα που οι ίδιοι μπορούν να διαχειριστούν. Να υπερασπιστούμε, ατομικά και συλλογικά, τις ελεύθερες μετακινήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου