ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η βεβήλωση των ιερών


Ο Κώστας Μπακογιάννης θα περάσει στην Ιστορία ως ο περιφερειάρχης που μερίμνησε ώστε να γίνει χωματερή, αποχωρητήριο και τσαντίρ μαχαλά ο ιερός τόπος των Θερμοπυλών. Αυτός ο χώρος που η ανθρωπότητα θεωρεί ιερό δεν έτυχε σεβασμού από το ελληνικό κράτος και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε και δεν μπορούσε για να φιλοξενήσει εκεί μετανάστες!....


Οι βάρβαροι όχι μόνο διάβηκαν αλλά αποφάσισαν να βεβηλωθεί ένα πανανθρώπινο, σεπτό σύμβολο ελευθερίας, αυταπάρνησης και αντίστασης στη δεσποτεία, δαπανώντας χρήματα του ελληνικού λαού και κινητοποιώντας με πρωτοφανή ζήλο τους διαθέσιμους μηχανισμούς για να εγκατασταθούν οι μετανάστες στις Θερμοπύλες.

Η «δημοκρατία» σε αποκαλυπτικό άρθρο της σημείωνε τα ακόλουθα: «Ο... πολυάσχολος περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης πριν από έναν χρόνο επέλεξε να δημιουργήσει κοντά στο μνημείο hot spots για τους μετανάστες, προκαλώντας ακόμη ένα πρόβλημα στην περιοχή. Ο καημός του ήταν τέτοιος που πέρυσι τέτοια εποχή μέσα σε μόλις 48 ώρες (!), όπως είχαν καταγγείλει media της περιοχής, και με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Περιφέρεια, αναπαλαίωσε ένα παρατημένο στολίδι των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών όχι για να το κάνει πόλο τουριστικής έλξης, αλλά για να το μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας των μεταναστών! [...] Σήμερα στο άγαλμα του Λεωνίδα  απολαμβάνουν τον... ήλιο δεκάδες μετανάστες με τσαντόρ και τα συναφή, εικόνες που ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορικότητα της περιοχής. Παράλληλα το ιστορικό μνημείο για άλλη μια φορά πνίγουν και τα σκουπίδια, μετατρέποντάς το από μνημείο προσκύνησης και περηφάνιας σε τόπο ντροπής και αποφυγής».

Τέτοιες πολιτικές αποφάσεις προσβάλλουν το έθνος και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Επίσης, υπονομεύουν την προσπάθεια επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα που έκλεψε ο Ελγιν. Οσοι Βρετανοί αντιτίθενται στο τεκμηριωμένο και δίκαιο αίτημα της Ελλάδος θα επικαλούνται ως επιχείρημα και την κατάντια των Θερμοπυλών.

Σε κάθε περίπτωση, το χάλι που επικρατεί στις Θερμοπύλες είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανέναν Ελληνα που τιμά την Ιστορία της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου