ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Οι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στην Σαμοθράκη! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ...


Επέστρεψαν δριμύτεροι οι Τούρκοι στις πορκλήσεις και με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούν την ελληνικότητα της Σαμοθράκης καθώς την αναφέρουν σε ΝΟΤΑΜ παρανόμως με τουρκική και μόνο ονομασία Semadirek και απαιτούν από την Ελλάδα να μην την συπεριλαμβάνουν στον σχεδιασμό ασκήσεων «ως αποστρατικοποιημένο»

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν νέα ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α 1009/17 ως απάντηση στην ελληνική ΝΟΤΑΜ A0436/17 με την οποία δεσμεύονταν η περιοχή για ασκήσεις.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ καταγγέλει την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, με το παράρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ η Σαμοθράκη πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη και στην περιοχή της να μην διεξάγονται στρατιωτικές δραστηριότητες.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει καθώς τα νησιά βάση της Χάρτας των Θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχουν το δικαίωμα στην Αυτοάμυνα.

Οι ελληνικές Αρχές απάντησαν στην τουρκική πρόκληση με την ΝΟΤΑΜ Α0444/17 με την οποία χαρακτηρίζουν την τουρκική ΝΟΤΑΜ παραπλανητική και στερούμενη κάθε νομικής βάσης, καθώς δεν υπάρχει όπως επισημαίνεται καμία υποχρέωση από οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη που είναι σε ισχύ για αποστρατιωτικοποίηση της Σαμοθράκης.

Καταγγέλεται και η αναφορά στην Σαμοθράκη με άλλη ονομασία πέραν της διεθνούς ονομασίας, κατά παράβαση των διεθνών κανονισμ

Το νησί απελευθερώθηκε οριστικά μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1913.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου