ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Περίεργη επίσκεψη Τούρκων αξιωματικών στην Θράκη


Την Δυτική Θράκη επισκέφθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Μεχμέτ Ακίφ Χαμζατσεμπί, καθώς επίσης και βουλευτής Αδριανούπολης του CHP Ερντίν Μπιρτζάν, ο δήμαρχος Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο δήμαρχος Σηλυβρίας Οζτζάν Ισικλάρ και δύο δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Σηλυβρίας...

Ως επί το πλείστον η επίσκεψή τους, παρότι σύντομη ήταν πολυεπίπεδη καθώς συναντήθηκαν με πολλούς φορείς και ανθρώπους της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ δεν παρέλειψαν να συναντηθούν με τον Τούρκο πρόξενο, Αλή Ριζά Ακιντζί.

Εν τη συνεχεία μετέβησαν στο μειονοτικό γυμνάσιο &λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου είχαν την ευκαιρία με τους ιθύνοντες των σχολικών δομών να μιλήσουν για τα μειονοτικά σχολεία που υπάρχουν σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Κομοτονής.

Δεν αποκλείεται η επίσκεψη αυτή να έχει άμεση σχέση με την είδηση που πρώτοι στο el.gr μάθατε, για την εισαγωγή τουρκικής γλώσσας ως υποχρεωτικό μάθημα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία της Θράκης και όχι μόνο.

Η τουρκική επιτροπή δεν περιορίστηκε ωστόσο εκεί και σε μία πρωτοφανή...περιοδεία επί ελληνικού εδάφους, πέρασε και στην Ξάνθη για να επισκεφθεί την τοπική μουφτεία.
Περίεργες επισκέψεις υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων σε μία περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χείριστο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου