ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

WORLD BANK - Μάθετε ότι όλα είναι προσχεδιασμένα και ότι δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η ΄΄κακιά φυλή μας΄΄


Η Ελλάδα ζήτησε δάνεια και από την Παγκόσμια Τράπεζα, την WORLD BANK. Η είδηση είναι ακόμα φρέσκια και έτσι η έννοια world bank δεν έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητα μας.

Σύντομα όμως θα το μάθουμε και το ενσωματώσουμε στην πραγματικότητα μας. Η Παγκόσμια Τράπεζα ( WORLD BANK ) είναι το αδελφό ταμείο του ΔΝΤ ( IMF) και προορίζεται για την χρηματοδότηση των τριτοκοσμικών χωρών. Το ΔΝΤ προορίζεται για τον πρώτο κόσμο, η ΠΤ για τον τρίτο.Ότι η Ελλάδα ζητάει πλέον χρήμα από πιστωτικό οργανισμό του τρίτου κόσμουμάλλον δεν θα προκαλέσει έκπληξη στους Έλληνες. 

Είναι όμως ευκαιρία να σας προβάλλω για μια ακόμα φορά ένα αρθρο του hellenic sunrise του 2015 στο οποίο γράφω για μια πρόβλεψη του Βούλγαρου υπουργού οικονομίας Συμεών Ντιάνκοφ (Σαρακατσάνικης καταγωγής) σχετικά με το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. 

Ο Ντιάνκοφ το 2012 είχε ερωτηθεί απο Βούλγαρους δημοσιογράφους σχετικά με τους χαμηλούς μισθούς των Βουλγάρων όταν μάλιστα η Ελλάδα ακόμα και τότε - το 2012- και ενώ ήδη βρισκόταν σε κρίση κατάφερνε να διατηρεί τους μισθούς της σε υψηλότερα επίπεδα από τα βουλγαρικά. Ο Ντιάκοφ είχε δώσει τότε ένα χρησμό, ότι ΄΄ σε τέσσερα χρόνια οι μισθοί των βουλγάρων θα έχουν εξισωθεί με αυτούς των Ελλήνων'' 


Ο Ντιάνκοφ πριν αναλάβει το πόστο του ΥΠΟΙΚ ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της WOWRLD BANK,της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά τότε οι Έλληνες (το 2012) δεν μπορούσαν να καταλάβουν την σημασία αυτού του γεγονότος διότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν τους έλεγε τίποτα, δεν σήμαινε τίποτα. 

Αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει Παγκόσμια Τράπεζατότε δεν καταλαβαίνεις και τι σημαίνει ο χρησμός ενος πρώην στελέχου της. Για να σας πείσω ακόμα περισσότερο για την σημασία των χρησμών του Ντιάνκοφ θα πρέπει να σας πω ότι το 2012 έπεισε τον τότε πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να μην θέσουν υποψηφιότητα για ένταξη στο Ευρώ διότι όπως είχε δηλωσει τότε ΄΄δεν βρίσκει πως το Ευρώ θα είναι χρήσιμο για την βουλγαρική οικονομία΄΄ Δηλαδή ο Συμεών Ντιάνκοφ, ο τότε Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ που είχε άρρηκτες σχέσεις με την Παγκόσμια Τράπεζα είχε προηγηθεί ακόμα και της Βρετανίας στην αποποίηση της Ε.Ε και της Ευρωζώνης.

Τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε τι σημαίνει Παγκόσμια Τράπεζα διότι ζητήσαμε πλέον επίσημα δάνεια και από εκεί, και έτσι πιστεύω να καταλάβετε επιτέλους, έστω και με δύο-τρία χρόνια καθυστέρηση, ότι η κρίση είναι προσχεδιασμένη,ότι οι όμορες χώρες βαλκανικές χώρες έχουν προειδοποιηθεί ή έχουν κρατηθεί έξω απο την κρίση και ότι σε προέκταση όλων αυτών θα πρέπει να περιμένουμε και εκτός απο την κατάρρευση του οικονομικού και κοινωνικού ιστου της Ελλάδας ακόμα και χάσιμο εδαφών. 

Εάν η Βουλγαρία ήταν προειδοποιημένη απο το 2012 για να μην εισέλθει στο Ευρώ, εάν τα κυβερνητικά στελέχη της γνώριζαν ότι μέχρι το 2016 θα είχαν εξισωθεί οι μισθοί μας -κάτι που είναι γεγονός- τότε ποιός μας αποκλείει ότι δεν ακολουθεί και περαιτέρω καταστροφή με χάσιμο εθνικής κυριαρχίας και εδαφών ;

Και τώρα που γνωρίζετε τι σημαίνει WORLD BANK ξαναδιαβάστε το παρακάτω άρθρο του 2015 και μάθετε ότι όλα είναι προσχεδιασμένα και ότι δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η ΄΄κακιά φυλή μας΄΄ ουτε οι ΄΄τεμπέληδες Έλληνες΄΄ και προβληματιστείτε απο την αναταραχή σε Σκόπια και Αλβανία και προσπαθείστε να δείτε αυτή την φορά πιο μακριά


ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ WORLD ΒΑΝΚ ΑΠΟ ΤΟ 2012 : ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ 

17-3-2015
Τον Δεκέμβριο του 2012 ο τότε υπουργός οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ κάτω απο την πίεση για την φτώχεια στην Βουλγαρία έκανε μια Σιβυλλική δήλωση στα Βουλγάρικα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον κ. Ντίανκοφ οι Βούλγαροι σε τέσσερα χρόνια θα έχουν βιοτικό επίπεδο και μισθούς ανάλογα των Ελλήνων

. Ο Συμεών Ντιάνκοφ αποτέλεσε τον ΥΠΟΙΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπόικο Μπορίσωφ ο οποίος έχασε τις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο 2015 Ο Ντιάνκοφ δεν είναι κάποιος τυχαίος οικονομολόγος.Σπούδασε στις ΗΠΑ και πρίν αναλάβει κυβερνητικό πόστο στην Βουλγαρία χρημάτισε υψηλόβαθμος στέλεχος της world Bank για δεκατέσσερα χρόνια με κύριο αντικέιμενο την επιβολή διαρθρωτικών αλλαγών και τις ιδιωτικοποιήσεις σε χώρες της Αφρικής και Ασίας. H WORLD BANK συνεργάζεται στενα με το IMF-ΔΝΤ και τα στελέχη της όχι απλά γνωρίζουν την έκβαση των οικονομικών πολιτικών αλλά την καταστρώνουν και την ελέγχουν.

Οι δηλώσεις του κ. Ντιάνκοφ τον Δεκέμβριο του 2012 δεν αποτελούν μια πολιτική πομφόλυγα για εσωτερική κατανάλωση στην χώρα του αλλά έναν χρησμό από ένα άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για τα σχέδια του ΔΝΤ για την περιοχή των Βαλκανίων.
«Μισθολογική εξίσωση Ελλάδας-Βουλγαρίας σε 4 χρόνια»
Δεκέμβριος 2012 
Ερωτήσεις βουλγαρικής εφημερίδας έδωσαν αφορμή στον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, Σιμεόν Ντιάνκοφ, για άλλη μια φορά να αναπτύξει το αγαπημένοτου θέμα περί της υποτιθέμενης «εξίσωσης του μέσου....εισοδήματος της Βουλγαρίας και της Ελλάδας σε τέσσερα – πέντε χρόνια», κατά την πρόβλεψη του.
«Αστειεύεστε, ότι θα φτάσουμε τους Έλληνες σε εισόδημα σε πέντε χρόνια;».

Σε απάντηση της ερώτησης αυτής της ημερήσιας της Σόφιας «24 ΩΡΕΣ», ο Βούλγαρος αξιωματούχος αναφέρει:
«Εδώ και δύο μέρες οι Έλληνες ψήφισαν και άλλη μείωση κατά 25%. Οπότε εκείνο, στο οποίο αναφέρεστε, ήδη έχει συμβεί: η δική τους μικρότερη σύνταξη έπεσε κάτω από το επίπεδο της μεγαλύτερης δικής μας. Δεν βλέπω γιατί αυτό πρέπει να αντιλαμβάνεται ως αστείο. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια».

Σε παρατήρηση της συντάκτριας των «24 Ωρών», Ρουμιάνα Ντέντσεβα, ότι «πράγματι το 2008 ο συσχετισμός των συντάξεων ήταν 6 προς 1, ενώ τώρα είναι 3 προς 1 προς όφελος της Ελλάδας», ο Βούλγαρος αξιωματούχος λέει:
«Έ, όταν βλέπετε αυτά τα στοιχεία, δεν νομίζετε, ότι είναι ρεαλιστικό σε 4 χρόνια να εξισωθούμε; Εν μέρει χαίρομαι, επειδή όταν άρχισα να μιλάω για το θέμα αυτό πριν ένα χρόνο έλεγαν για μένα: «εκείνος ονειρεύεται». 

Ενώ τώρα άλλα λένε: «σιγά το κατόρθωμα να φτάσουμε τους Έλληνες. Πρέπει να κοιτάμε το μέσο όρο των Ευρωπαίων». 

Κι εμείς πράγματι μπορούμε πια να σκεφτόμαστε τις συγκρίσεις αυτές. Ενώ είναι αλήθεια, ότι θα «συναντηθούμε», επειδή οι Έλληνες κατεβαίνουν ραγδαία, ενώ εμείς ανεβαίνουμε».

«Αρκετά παράξενη λογική για έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης». Με αυτήν την εκτίμηση ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού BTV, Βίκτορ Νικολάεφ, πρόσθεσε την εισφορά του στο «θησαυροφυλάκιο» ειρωνικών σχολίων του Τύπου, που αυξάνεται κατά κανόνα κάθε φορά που ο κ. Ντιάνκοφ αρχίζει να συλλογίζεται επί του θέματος.

Η συνάδελφος του κ. Νικολάεφ, παρουσιάστρια του δημοφιλούς καναλιού, Άννα Τσόλοβα, κατά την επισκόπηση του σημερινού Τύπου, πρόσθεσε εκ μέρους της, ότι «δεν βλέπω τον λόγο οι Βούλγαροι να πηδάμε από την χαρά μας, ότι θα φτάσουμε τους Έλληνες επειδή η κατάσταση των γειτόνων… επιδεινώνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου