ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ο πρόεδρος της Λ.Ε.Π.ΕΝ τίμησε τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.


Στο Θέρμο παρευρέθη ο πρόεδρος της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ρήγας για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Εφόρου και πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Με την καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη του Θέρμου κορυφώθηκαν οι φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Μέγα Δένδρου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου, όπου με βαθιά ευλάβεια ο Χρήστος Ρήγας παρακολούθησε την ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αγρινίου και με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, η ιερά Εικόνα κατέληξε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, ενώ προηγουμένως, στην κεντρική πλατεία, τελέσθηκε αρτοκλασία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου