ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πλιάτσικο μέσα στις λάσπες – Δραματικές ώρες για την Δυτική Αττική


Ώρες αγωνίας συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγες ώρες.
Τα σωστικά συνεργεία την ώρα που η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την περιοχή δίνουν μεγάλη μάχη για να βρουν τους αγνοούμενους που σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι τέσσερις....

Την ίδια ώρα  πληθαίνουν οι καταγγελίες για τους επιτήδειους που ξεκίνησαν το πλιάτσικο σε σπίτια και επιχειρήσεις που επλήγησαν.Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι είναι απροστάτευτοι, με την αστυνόμευση στην περιοχή να μην είναι επαρκής παρά τα έκτακτα μέτρα φύλαξης, ενώ χθες βράδυ, πολλοί αναγκάστηκαν να κοιμηθούν μέσα στα ερειπωμένα σπίτια τους, φοβούμενοι «έφοδο» για κλοπές από επιτήδειους.

Στους 16 έφτασαν οι νεκροί 
Άλλος ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην Δυτική Αττική από την κακοκαιρία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο άνδρας εντοπίστηκε σε υπόγειο σπιτιού στην περιοχή Γεφυράκι, στη Νέα Πέραμο Αττικής. Μετά από αυτήν την τραγική εξέλιξη, ο αριθμός των αγνοουμένων έχει διαμορφωθεί στους τέσσερις.
Ο εντοπισμός του άνδρα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από την θεομηνία στους 16 ενώ 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η επόμενη μέρα της ανείπωτης τραγωδίας στη Δυτική Αττική βρίσκει τη χώρα σε σοκ, δέος και εθνικό πένθος ενώ η πολιτεία είναι αντιμέτωπη με την αναζήτηση ευθυνών για την καταστροφή. Τα δύο φονικά ρέματα στη Μάνδρα που τσιμεντώθηκαν και υπερχείλισαν και η μη αναδάσωση του όρους Πατέρα έπνιξαν μια ολόκληρη περιοχή.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τους νεκρούς
Ανδρας ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Νεκροί είναι ακόμη ένας άνδρας που ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, και μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τα δυο θύματα της θεομηνίας που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.
Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, από τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νεκρός είναι κι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.
Νεκρός εντοπίστηκε επίσης ένας άνδρας, που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας, και μία γυναίκα 95 ετών, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.
Νεκροί είναι ακόμη ένας κυνηγός, που αγνοείτο και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των νεκρών της θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική
Με δημόσια δαπάνη θα τελεσθούν οι κηδείες των 15 νεκρών της θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πάνου Σκουρλέτη, «με την από 16-11-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, οι κηδείες των θυμάτων της τραγικής θεομηνίας, που έπληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, θα τελεσθούν με δημόσια δαπάνη».
Χωρίς ρεύμα 1.000 σπίτια στη Δυτική Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας
Τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Μάνδρας, την Ελευσίνα και τη Νέα Πέραμο είχαν αποκατασταθεί μέχρι το μεσημέρι.
Παραμένουν, ωστόσο, χωρίς ηλεκτροδότηση περίπου 1.000 καταναλωτές, σε διάφορα σημεία των περιοχών που επλήγησαν.
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές που υπέστη το Δίκτυο από τη θεομηνία ήταν πάρα πολύ μεγάλης έκτασης, καθώς καταστράφηκαν περίπου 40 στύλοι και προκλήθηκαν βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης που ηλεκτροδοτούν χιλιάδες καταναλωτές, πλημμύρισαν υποσταθμοί, ενώ ένας εναέριος υποσταθμός ξηλώθηκε και άλλος, κλειστού τύπου, παρασύρθηκε από τα νερά.

Τα συνεργεία συνεχίζουν να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου